16.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Είσαι single; Αυτές είναι οι καλύτερες πόλεις για να ζήσεις

Δείτε επίσης

Μια νέα έρευνα της αποκάλυψε τις καλύτερες πόλεις για να ζήσουν οι εργαζόμενοι singles, με βάση παράγοντες όπως το κόστος ενός ραντεβού, η τιμή του ενοικίου και η ταχύτητα του διαδικτύου στη περιοχή.

Όταν είσαι νέα και ελεύθερη, το να ταξιδέψεις στον κόσμο, είναι μια από τις πιο συναρπαστικές περιπέτειες που μπορείς να ξεκινήσεις. Αλλά ποιες είναι οι καλύτερες πόλεις για να ζήσεις και να εργαστείς ως νέα και single; Μια νέα έρευνα από την Compare the Market Australia αποκαλύπτει τους καλύτερους προορισμούς, αναλύοντας μεταξύ άλλων το κόστος των ραντεβού ανά πόλη, τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας, αλλά και τις τιμές των ενοικίων σε όλο τον κόσμο.

 

Είσαι single; Δες σε ποιες πόλειςPexels

 

Ειδικότερα, η νέα έρευνα εξέτασε επτά συγκεκριμένους παράγοντες και κατέταξε τις 50 καλύτερες πόλεις παγκοσμίως, από την υψηλότερη προς τη χαμηλότερη, με βάση τη συνολική βαθμολογία τους.

Οι παράγοντες που χρησιμοποιήθηκαν είναι οι εξής:

  • Κόστος ενός ραντεβού

Το συνολικό κόστος 2 εισιτηρίων για κινηματογράφο, 1 μπουκάλι κρασί, μια διαδρομή 5 χιλιομέτρων με ταξί και ένα γεύμα τριών πιάτων για δύο άτομα σε εστιατόριο μεσαίας τιμής, για κάθε πόλη.

  • Κόστος μιας μπύρας

Το κόστος 1 μπύρας σε εστιατόριο, για κάθε πόλη.

  • Αριθμός εστιατορίων/μπαρ

Ο αριθμός των εστιατορίων/μπαρ που αναφέρονται στο TripAdvisor, για κάθε πόλη

  • Αριθμός αξιοθέατων/πραγμάτων που μπορείς να κάνεις

Ο αριθμός των αξιοθέατων/πραγμάτων που αναφέρονται στο TripAdvisor, για κάθε πόλη.

  • Ποσοστό ανεργίας 

Το ποσοστό ανεργίας της χώρας στην οποία βρίσκεται κάθε πόλη.

  • Ταχύτητα Διαδικτύου

Η μέση ταχύτητα λήψης σε Mbps της χώρας στην οποία βρίσκεται κάθε πόλη.

  • Τιμές ενοικίου

Το μέσο ενοίκιο ανά μήνα, για ένα διαμέρισμα σε κάθε πόλη.

Οι καλύτερες πόλεις για να ζήσεις ως single

Από τις 50 λοιπόν πόλεις που εξετάστηκαν, το Τόκιο βρίσκεται στην κορυφή της λίστας, με την Μπανγκόκ και την Βουδαπέστη να ολοκληρώνουν την κορυφαία τριάδα. Η Αθήνα βρίσκεται στην 22η θέση στην Ευρώπη και 37η παγκοσμίως.

Είσαι single; Δες σε ποιες πόλεις

Την δεκάδα συμπληρώνουν κατά σειρά η Πράγα, η Σεούλ, το Νέο Δελχί, η Λισαβόνα, η Σόφια, η Βαρσοβία και η Κουάλα Λουμπούρ. Στην Κωνσταντινούπολη το κόστος ενός ραντεβού κυμαίνεται στα 36.62 €. Στην Μπρατισλάβα αντίστοιχα ένα ραντεβού θα κοστίσει 69.58 €, στο Βερολίνο 87.68 €, στη Ρίγα 72.89€, στο Άμστερνταμ 115.08 € και στο Παρίσι 96.71 €.

Είσαι single; Δες σε ποιες πόλεις

Οι καλύτερες πόλεις για τηλεργασία και τα χαμηλότερα ενοίκια αν είσαι single

Όταν πρόκειται για εργασία από το σπίτι στο εξωτερικό, η γρήγορη ταχύτητα Διαδικτύου είναι απαραίτητη για τη βέλτιστη παραγωγικότητα. Για όσους η τεχνολογία αποτελεί βασικό συστατικό της εργασίας τους, η Κοπεγχάγη στη Δανία έχει την ταχύτερη ταχύτητα με 123,96 Mbps, ακολουθούμενη από τη Ζυρίχη και τη Στοκχόλμη. Τέλος, αν θέλεις να μείνεις κάπου όπου το ενοίκιο είναι προσιτό, η Σόφια στη Βουλγαρία ταιριάζει απόλυτα σε αυτή την περιγραφή, με το μέσο μηνιαίο ενοίκιο να είναι μόλις 310 δολάρια.

Οι 10 καλύτερες χώρες για τις single γυναίκες

Σύμφωνα με άλλη μελέτη της Compare the market Australia, η Ισλανδία ανακηρύσσεται η καλύτερη χώρα για τις single γυναίκες. Ως μία από τις ασφαλέστερες χώρες της λίστας, η Ισλανδία έχει δείκτη ασφάλειας 76,59 στα 100. Το μέσο κόστος ενός διαμερίσματος στην Ισλανδία, είναι ένα από τα υψηλότερα στη λίστα, στα 1.642 δολάρια. Ωστόσο, οι δυνατότητες κέρδους είναι εξίσου υψηλές, με τον μέσο μισθό στην Ισλανδία να ανέρχεται στα 84.636 δολάρια ετησίως.

Τι σημαίνει να είσαι single γυναίκα στην Ελλάδα

Η Ελλάδα κατατάσσεται στην 24η θέση με 52.34 βαθμό ασφάλειας, μέσο όρο τιμής ενοικίου στα 491 δολάρια και βαθμό ευτυχίας 5.788/10 ξεπερνώντας την Ιαπωνία, αλλά και την Αυστραλία. Παρά το γεγονός ότι δεν κατατάσσεται στις 10 καλύτερες χώρες για να ζήσουν οι single γυναίκες, η Ελβετία αναδεικνύεται ως η ασφαλέστερη χώρα, με βαθμολογία ασφάλειας 78,14. Η χώρα έχει επίσης τον υψηλότερο μέσο μισθό 94.547 δολάρια. Εν τω μεταξύ, η Λετονία είναι η χώρα με το φθηνότερο κόστος διαμερίσματος (462 δολάρια) και η Ιρλανδία έχει τα περισσότερα μπαρ και κλαμπ ανά 100.000 άτομα (27,3).

- Advertisement -

Τελευταία άρθρα