23.1 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παραιτήθηκε από CEO ο συνιδρυτής της Netflix

Δείτε επίσης

Ο ένας εκ των ιδρυτών του Netflix, Ριντ Χέιστινγκς ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι αποχωρεί από τη θέση του συν – διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας και θα εκτελεί χρέη εκτελεστικού προέδρου.

Τον Χέιστινγκς θα αντικαταστήσουν οι Τεντ Σαράντος και Γκρεγκ Πίτερς, που ήδη βρίσκονται σε ανώτερες θέσεις. «Το διοικητικό συμβούλιο συζητά εδώ και πολλά χρόνια για τον προγραμματισμό της διαδοχής (ακόμη και οι ιδρυτές πρέπει να εξελίσσονται!)» έγραψε ο Χέιστινγκς. «Στο πλαίσιο αυτής της εξελικτικής διαδικασίας, ο Τεντ προήχθη σε συν-Διευθύνων Σύμβουλος στο πλευρό μου τον Ιούλιο του 2020 και ο Γκρεγκ προήχθη σε COO – και τα τελευταία 2,5 χρόνια τους αναθέτω όλο και περισσότερο τη διαχείριση του Netflix» πρόσθεσε.

«Είμαι τόσο περήφανος για τα πρώτα 25 χρόνια μας και τόσο ενθουσιασμένος για το επόμενο τέταρτο του αιώνα μας. Μπορούμε να κάνουμε τόσα πολλά για την καλύτερη ψυχαγωγία του κόσμου και να δώσουμε μεγαλύτερη ευχαρίστηση στα δικά μας μέλη. Το διοικητικό συμβούλιό μας συζητά τον σχεδιασμό της διαδοχής εδώ πολλά χρόνια (ακόμη και οι ιδρυτές πρέπει να εξελιχθούν!)» ανέφερε μεταξύ άλλων.

«Ο Τεντ και ο Γκρεγκ είναι τώρα συν-Διευθύνοντες Σύμβουλοι. Μετά από 15 χρόνια συνεργασίας είμαι απόλυτα σίγουρος για τις ηγετικές ικανότητές τους. Είμαι περήφανος που θα είμαι εκτελεστικός πρόεδρος για πολλά χρόνια ακόμα» έγραψε στην ανάρτησή του στο Twitter ο Χέιστινγκς που συνίδρυσε το Netflix το 1997 ως υπηρεσία ενοικίασης DVD μέσω ταχυδρομείου και άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο αμέτρητα νοικοκυριά έβλεπαν ταινίες και σειρές.

Σημαντική άνοδο, μεγαλύτερη από αυτή που ανέμεναν οι αναλυτές, κατέγραψαν οι νέοι συνδρομητές του Netflix για το δ’ τρίμηνο του 2022, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η αμερικανική πλατφόρμα streaming.

Οι νέοι συνδρομητές της Netflix ανά τον κόσμο έφτασαν τα 7,66 εκατ. έναντι εκτίμησης των αναλυτών για 4,5 εκατ. νέων συνδρομητών.

- Advertisement -

Τελευταία άρθρα