17.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ταξίδι με backpack: Τα οφέλη του να ταξιδεύεις μόνο με ένα σακίδιο

Δείτε επίσης

Όταν πρόκειται για ταξίδια, οι περισσότεροι από εμάς συνηθίζουμε να κουβαλάμε μαζί περισσότερα –και συχνά τα διπλάσια– από τα πράγματα που χρειαζόμαστε, με αποτέλεσμα να καταλήγουμε με μια δυσκίνητη βαλίτσα, η οποία χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να κλείσει. Κάτι τέτοιο, μπορεί να μας προσφέρει την αίσθηση της ασφάλειας, όμως, δεν είναι λειτουργικό, ιδιαίτερα αν πρόκειται να επισκεφθούμε πάνω από ένα μέρη. Λύση στο πρόβλημα αυτό αποτελεί να πάρουμε μαζί μας μόνο ένα backpack! Ναι, καλά καταλάβατε, ταξίδι με μόνο ένα σακίδιο. Κι ενώ στην αρχή μπορεί να φαίνεται απίθανο, ακολουθούν μερικά από τα οφέλη αυτού του είδους ταξιδιού που μπορεί να σας μεταπείσουν:

  • Είναι βολικό στη μετακίνηση.

Το να έχεις μόνο ένα σακίδιο είναι πολύ πρακτικό, καθώς μπορείς να μετακινηθείς άνετα, χωρίς να έχεις το άγχος της βαλίτσας σου. Ιδιαίτερα σε μέρη με πολύ κόσμο, όπως λεωφορεία, τρένα, σταθμοί και πολυσύχναστες πλατείες, θα έχεις την ευκαιρία να περάσεις άνετα μέσα από το πλήθος χωρίς να κουβαλάς βαλίτσες, οι οποίες θα σε καθυστερούσαν. Επιπλέον, εάν είσαι από τους ανθρώπους που επιλέγουν να αλλάζουν τοποθεσίες στα ταξίδια τους, το backpack θα σε γλιτώσει από μεγάλη ταλαιπωρία.

Πηγή Εικόνας: safestay.com
  • Τα πράγματα σου είναι οργανωμένα.

Τα περισσότερα σακίδια, που έχουν σχεδιαστεί για αυτό τον σκοπό, αποτελούνται από πολλές μικρές θήκες και τσέπες, με αποτέλεσμα να κρατούν όσα έχεις μαζί σου σε οργάνωση. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς ξέρεις που να ψάξεις για να βρεις αυτό που χρειάζεσαι, αποφεύγοντας το στρες και τον εκνευρισμό.

  • Είναι πρακτικά.

Είναι συχνό φαινόμενο να βλέπουμε σε αεροδρόμια και σταθμούς ανθρώπους με ανοιχτές βαλίτσες να ψάχνουν για κάτι μέσα σε αυτές. Όταν ταξιδεύεις με σακίδιο, έχεις την ευκαιρία να αποφύγεις αυτή την ενοχλητική διαδικασία, καθώς ό,τι χρειάζεσαι θα το βρεις ανοίγοντας απλά το φερμουάρ του σακιδίου σου. Επίσης, τα χέρια σου είναι ελεύθερα από βαλίτσες, με αποτέλεσμα να μπορείς να δείχνεις με άνεση τα εισιτήριά σου, να κρατηθείς από το λεωφορείο, ακόμα και να κρατάς την ομπρέλα σου, όταν βρέχει, χωρίς κανένα πρόβλημα.

  • Εξοικονομείς χρόνο και χρήμα.

Όλοι γνωρίζουμε τη διαδικασία που ακολουθείται στο αεροδρόμιο, όταν έχεις παραδοτέες αποσκευές. Χρειάζεται να φτάσεις αρκετά νωρίτερα, ώστε να παραδώσεις τη βαλίτσα σου και όταν φτάσεις στον προορισμό σου, να περιμένεις για να την παραλάβεις. Όλη αυτή η διαδικασία, μπορεί να αποβεί ιδιαίτερα κουραστική, ειδικά εάν έχεις αλλάξει πολλές πτήσεις ή είχες ένα πολύωρο ταξίδι. Με το backpack γλιτώνεις όλο αυτόν τον χρόνο, για να ξεκουραστείς. Ακόμα, τις περισσότερες φορές τα αεροπορικά εισιτήρια είναι πιο φθηνά, όταν δεν συμπεριλαμβάνουν βαλίτσα.

  • Εξοικειώνεσαι με την απλότητα.

Η κοινωνία που ζούμε μας βομβαρδίζει με ψευδείς ανάγκες και προωθεί τον καταναλωτισμό. Σε αντίθεση με αυτό, όταν κανείς ταξιδεύει με ένα σακίδιο, συνειδητοποιεί τον ορισμό του «απαραίτητου». Συχνά, σε τέτοια ταξίδια οι άνθρωποι συνειδητοποιούν ότι μπορούν να ζήσουν και χωρίς πράγματα που θεωρούσαν απαραίτητα στην καθημερινότητά τους.

Πηγή Εικόνας: pandotrip.com
  • Επικεντρώνεσαι στα σημαντικά.

Καθώς τα ρούχα και τα αξεσουάρ που έχεις μαζί σου είναι συγκεκριμένα, δεν ξοδεύεις την ενέργειά σου στο να ανησυχείς τι θα φορέσεις και ποιους συνδυασμούς να κάνεις. Έτσι, αφήνεις χώρο στο μυαλό σου να στραφεί σε άλλες πτυχές του ταξιδιού, όπως τα μέρη που επισκέπτεσαι και οι άνθρωποι που γνωρίζεις, απολαμβάνοντας αυτές τις στιγμές, χωρίς να ανησυχείς για τα λεγόμενα «μικροπράγματα». Επιπλέον, μπορείς να αφοσιωθείς σε πρακτικά ζητήματα, που αφορούν το ταξίδι σου και να τα επιλύσεις με καθαρό μυαλό.

Το ταξίδι με backpack, ακούγεται αρκετά δύσκολο –έως και ακατόρθωτο– εγχείρημα. Στην αρχή, θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο να αποχωριστεί κανείς όλα εκείνα τα αγαπημένα του ρούχα και αντικείμενα, τα οποία όμως δεν είναι δυνατό να πάρει μαζί του, αλλά στη συνέχεια τα οφέλη αυτού του ταξιδιού, ίσως υπερέχουν του αρχικού σοκ. Το μόνο που μένει να κάνει κάποιος για να διαπιστώσει, εάν αυτό ισχύει και για τον ίδιο, είναι να το δοκιμάσει!

- Advertisement -

Τελευταία άρθρα