20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ταξίδι σε μεσαιωνική πόλη, οικονομικά!

Δείτε επίσης

Άποψη του χιονισμένου Ταλίν (Unsplash)

 

Μια μεσαιωνική πόλη γεμάτη γοτθικές εκκλησίες, πύργους και εντυπωσιακά σπίτια, που σε κάνει να νιώθεις πως ζεις μέσα σε παραμύθι. Μπορεί να μη γνωρίζουμε πολλά για την Εσθονία, η πρωτεύουσά της, όμως, το μεσαιωνικό και όμορφο Ταλίν, κρύβει απίστευτο ενδιαφέρον στα λιθόστρωτα σοκάκια του.

 

Το Ταλίν είναι φιλόξενο, ισορροπεί ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν και διηγείται συναρπαστικές ιστορίες στους δαιδαλώδεις δρόμους του. Με δυο λόγια, αν το επισκεφτείς, δεν πρόκειται να το ξεχάσεις ποτέ, μιας και θα μείνει στο μυαλό σου ως μια από τις πιο «γεμάτες» και συναρπαστικές πόλεις της Ευρώπης.

Η Παλιά Πόλη του Ταλίν

 

Το Ταλίν ζει και αναπνέει μέσα στην Παλιά Πόλη του ιστορικού κέντρου του, η οποία χτίστηκε τον 13ο αιώνα, ενώ κάποια μέρη της φαίνεται να έχουν μείνει χρονικά ακριβώς σε εκείνο το σημείο.

 

 

Η πόλη είναι γεμάτη δρομάκια, στενά και πλακόστρωτα, μεσαιωνικά σπίτια, γοτθικές εκκλησίες, πύργους και επιβλητικά κάστρα. Σημαντικότερα αξιοθέατά του, η κεντρική πλατεία Raekoja Plats – η οποία πλημμυρίζει κάθε εποχή από τουρίστες αφού στο κέντρο της βρίσκεται το γοτθικού ρυθμού Δημαρχείο και εντυπωσιακές εκκλησίες του 13ου αιώνα.

 

Ο κήπος του Δανού Βασιλιά και ο πύργος 38 μέτρων στα νότια της πόλης αξίζουν κι αυτά τον χρόνο σου, ώστε να μπεις για τα καλά στο κλίμα και να λάβεις όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για την άκρως γοητευτική σε αισθητικό επίπεδο μεσαιωνική εποχή.

 

 

Το ιστορικό κέντρο του Ταλίν περικλείεται ολόκληρο από μεσαιωνικά τείχη. Η πόλη έχει χτιστεί σε πολλά διαφορετικά επίπεδα, χαρίζοντας εκπληκτική θέα από πληθώρα σημείων εντός της.

Για φωτογραφίες στο Patkuli

 

Αν αγαπάς τις ιδιαίτερες (και instagramικές) φωτογραφίες μην παραλείψεις να ανέβεις στην πλατφόρμα Patkuli, την οποία θα συναντήσεις στο πιο βόρειο μέρος του πάρκου Snelli. Από αυτό το ιδιαίτερο σημείo θα τραβήξεις την πιο ωραία, πανοραμική φωτογραφία της πόλης. Εκτός αυτού, η διαδρομή ως εκεί είναι άκρως ενδιαφέρουσα και μέσα στο πράσινο.

 

Πώς θα μετακινηθείς στο Ταλίν

 

Το κέντρο του Ταλίν είναι μικρό και ευχάριστο για περπάτημα, γεγονός που εξηγεί το λόγο που συγκοινωνία δεν υπάρχει, μιας και κανένα μέσο μαζικής μεταφοράς δεν επιτρέπεται να μπει στον δρόμο. Φρόντισε να έχεις πάρει μαζί σου αθλητικά και άνετα παπούτσια αλλά και πολύ ζεστά ρούχα, καθώς το κρύο αυτή την εποχή είναι τσουχτερό.

 

Το κομμάτι εκτός του κέντρου καλύπτεται από πολλά λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ, με πολύ συχνά δρομολόγια.

Εκδρομή στο Ελσίνκι

 

Το Ταλίν μπορεί να γίνει η βάση σου για πολλές εκδρομές στις γύρω περιοχές ή και στις υπόλοιπες χώρες της Βαλτικής. Ένα από τα ταξίδια που αγαπούν να κάνουν όσοι επισκέπτονται την πόλη, είναι η μετάβαση στο γειτονικό Ελσίνκι, στην άλλη άκρη της Βαλτικής, με καραβάκι από το λιμάνι του Ταλίν.

 

 

Όσο για τις τιμές; Μπορεί να μην είναι το ίδιο χαμηλές όσο ήταν 4-5 χρόνια πριν, όμως ακόμα και σήμερα το Ταλίν θεωρείται value for money προορισμός. Ένα τίμιο γεύμα και καφές θα σου κοστίσουν περίπου 23€ την ημέρα, ενώ σε κάθε περίπτωση αξίζει να κλείσεις κατάλυμα με πρωινό για να γλιτώσεις ακόμα περισσότερα χρήματα σε σνακ.

 

Αν το Ταλίν βρεθεί στην ταξιδιωτική σου λίστα, φρόντισε να εξασφαλίσεις τουλάχιστον 4 ημέρες άδειας προκειμένου να καταφέρεις να απολαύσεις όσο το δυνατόν περισσότερες γωνιές του, καθώς πρόκειται για προορισμό γεμάτο αξιοθέατα και ατμόσφαιρα τόσο μοναδική που… δεν θα σου κάνει καρδιά να μπεις στην πτήση της επιστροφής.

- Advertisement -

Τελευταία άρθρα