17.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα σοκολάτας

Δείτε επίσης

 

Για τα μπισκότα σοκολάτας θα χρειαστούμε:

ΥΛΙΚΑ για 30 περίπου μπισκότα (ανάλογα το μέγεθος από τα κουπατ που θα χρησιμοποιήσετε)

  • 200γρ ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200γρ άχνη ζάχαρη
  • 1 αυγό σε θερμοκρασία δωματίου, ελαφρώς χτυπημένο
  • 360γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50γρ κακάο

Λίγη ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι μαζί με το κακάο και αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο μαζί με την άχνη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αναμειχθούν καλά όλα τα υλικά.

Τέλος, προσθέτουμε σιγά σιγά και το αλεύρι με το κακάο. Σε αυτό το σημείο καλό είναι να αλλάξουμε τον αναδευτήρα από το μίξερ μας και να χρησιμοποιήσουμε το εξάρτημα που είναι ειδικό για το ζύμωμα της ζύμης ή να ζυμώσουμε τη ζύμη με το χέρι μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και να έχουμε μια αφράτη ζύμη.

Δίνουμε τη μορφή ενός δίσκου στη ζύμη, την τυλίγουμε σε μία μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και καλύπτουμε δυο ταψιά του φούρνου με χαρτί αντικολλητικό.

Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την ανοίγουμε σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια σε πάχος περίπου 4 με 5 χιλιοστά. Αν η ζύμη είναι πολύ σκληρή, την αφήνουμε για λίγο σε θερμοκρασία δωματίου να μαλακώσει ελαφρώς. Αν επίσης κολλάει ενώ την ανοίγουμε, την πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι.

Κόβουμε τα μπισκότα με τα κουπατ τις επιλογής μας και τα τοποθετούμε στο ταψί με μια μικρή απόσταση μεταξύ τους. (Πιο πάνω στο άρθρο μου σας περιγράφω αναλυτικά πως δημιούργησα να σχέδια επάνω στην επιφάνεια των μπισκότων)

Φροντίζουμε τα μπισκότα μας να έχουν το ίδιο μέγεθος για να ψηθούν ομοιόμορφα.

Ψήνουμε τα μπισκότα για περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα το μέγεθος και τις ρυθμίσεις του φούρνο μας.

Αφού ψηθούν, τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς επάνω στο ταψί χωρίς να τα μετακινήσουμε.

Αφού κρυώσουν, τα γαρνίρουμε ή με royal icing, το γνωστό αυγόγλασο ή με ένα απλό γλάσο ζάχαρης, ανακατεύοντας λίγη άχνη ζάχαρη με ελάχιστο νερό ή τέλος μπορούμε να τα αφήσουμε ως έχει και να τα πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη.

Για περισσότερες συνταγές επισκεφτείτε @@letstreatourselves.gr   ή την Πηγή

 

- Advertisement -

Τελευταία άρθρα