24.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Οι έξυπνες μπάλες του Μουντιάλ 2022

Δείτε επίσης

Οι μπάλες του Παγκοσμίου Κυπέλλου χρεώνονται πριν από κάθε παιχνίδι. Οι μπάλες που χρησιμοποιούνται στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ διαθέτουν αισθητήρα υψηλής τεχνολογίας που πρέπει να φορτιστεί.

 

Ο αισθητήρας τροφοδοτείται από μια μικρή μπαταρία, η οποία σύμφωνα με την Adidas μπορεί να διαρκέσει έξι ώρες ενεργής χρήσης ή έως και 18 ημέρες όταν όχι. Ο αισθητήρας, που ζυγίζει μόλις 14 γραμμάρια, παρέχει παρακολούθηση μπάλας σε πραγματικό χρόνο. με κάμερες τοποθετημένες γύρω από το γήπεδο βοηθώντας τους διαιτητές να προσδιορίσουν οφσάιντ και άλλες αμφισβητούμενες αποφάσεις.

Κάθε φορά που η μπάλα κλωτσιέται, κεφαλιά, εκτινάσσεται ή ακόμα και όταν χτυπιέται, το σύστημα την σηκώνει με ταχύτητα 500 καρέ ανά δευτερόλεπτο. Τα δεδομένα αποστέλλονται σε πραγματικό χρόνο από τους αισθητήρες σε ένα τοπικό σύστημα εντοπισμού θέσης (LPS), το οποίο περιλαμβάνει μια εγκατάσταση κεραιών δικτύου εγκατεστημένων γύρω από τον αγωνιστικό χώρο που λαμβάνουν και αποθηκεύουν τα δεδομένα για άμεση χρήση.

 

Όταν μια μπάλα πετάει εκτός ορίων κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού και μια νέα μπάλα πετάει ή κλωτσήσει για να την αντικαταστήσει, το σύστημα υποστήριξης του KINEXON μεταβαίνει αυτόματα στην εισαγωγή δεδομένων της νέας μπάλας χωρίς την ανάγκη ανθρώπινης παρέμβασης.

- Advertisement -

Τελευταία άρθρα