13.1 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Το πρωτο iphone 2G

Δείτε επίσης

Σαν χθες λοιπον, 9 Ιανουαρίου του 2007, 14 χρόνια πριν, παρουσιάστηκε το πρωτο iphone 2G. Και θα μας πει κάποιος : «Ποιος ο λόγος να κανουμε άρθρο σημερα 14 χρόνιας μετά για ένα τόσο παλιό κινητό τηλέωνο;», Ηταν η 9 Ιανουαρίου 2007, η μέρα που παρουσιάστηκε το πρωτο iphone 2G.

Το πρώτο iphone, για όσους ζούσανε τότε, ή μάλλον για όσους ήταν σε ηλικία που μπορούσαν να χειριστούν και να αγοράσουν ενα ακριβό κινητό τηλέφωνο και όχι για πολλούς αναγνώστες μας που γεννήθηκαν μόλις το 2000 και τότε ήταν μόλις 7 χρονών, αυτό το πρώτο iphone λοιπόν, ήταν η μεγαλύτερη καινοτομία στα κινητά τηλέφωνα απο τότε που πρωτοεμφανίστηκαν, περίπου 15 χρόνια πριν το 1992.

Το πρώτο iphone

Το διαφορετικό όμως είχε το πρωτο iphone 2G ?

  • Είχε μια τεράστια οθόνη touchscreen, σε σχέση με όλα τα άλλα κινητά της εποχής του, που προσπαθούσαν να μειώσουν το μεγέθους των οθονών.
  • Το πρωτο iphone 2G είχε όλες τις λειτουργίες μιας φορητης συσκευής αναπαραγωγής τραγουδιών (τη διάσημη τότε ipod)
  • Είχε μια κάμερα 2Mp ! Απίστευτη για την εποχή της
  • Ειχε web browsing δυνατότητες
  • Και σε σχέση με τα αντίστοιχα τηλέφωνα της εποχής τύπου Blackberry , HTC και άλλα, δεν χρειαζόσουν μια ειδική γραφίδα αλλά το δάχτυλό σου για να μπορέσεις να περιηγηθείς στο menu και στις εφαρμογές του!

Η παρουσίασή του πρωτου iphone 2G, δε απο τον Steve Jobs ήταν μοναδική. Ηταν μια παρουσίαση που διδάσκεται ακόμα σε σχολές marketing και που την έχουν αντιγράψει όλες οι γνωστές εταιρείες του χώρους των τηλεπικοινωνιών αλλά και της τεχνολογίας από τότε!

Δείτε την παρουσίαση του πρωτου iphone 2G εδω

 

 

Οι πωλήσεις της νέας αυτής συσκευής, ξεπέρασαν κάθε πρόβλεψη, προβληματίζοντας εταιρείες – γίγαντες όπως τη Nokia, να ανασκευάσουν τα έξυπνα τηλέφωνά τους και να προσφέρουν ένα καλύτερο λειτουργικό σύστημα. Σκεφτείτε ότι τότε δεν επιτρέπονταν να αγοράσει κάποιος πάνω από 2 συσκευές! Ο λόγος ήταν για να μπορέσει να καλυφθει η ζητηση σε όλο τον κόσμο. Ζήτηση για μια συσκευή η οποία αποδείχθηκε οτι για αρκετο χρονικό διάστημα δεν κόλλαγε πουθενά!

 

Με την επίσημη κυκλοφορία του πρωτου iphone 2G αρκετές εταιρείες κινητής τηλεφωνίας είδαν τις πωλήσεις τους να περιορίζονται και τους πελάτες τους να κάνουν ουρές έξω από τα καταστήματα της Apple.

Απο τότε η apple και συγκεκριμενα τα κινητά της τηλέφωνα παραμένουν σημείο αναφοράς στην αγορά.

- Advertisement -

Τελευταία άρθρα