20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: app που θα «βρίσκει» τα ελεύθερα σημεία φόρτισης

Δείτε επίσης

Σε μία σημαντική ανακοίνωση για τους ιδιοκτήτες ηλεκτρικών αυτοκινήτων προχώρησε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, κατά την εμφάνισή του στο μεγαλύτερο Συνέδριο για την Ηλεκτροκίνηση που πραγματοποιείται για 6η συνεχόμενη χρονιά από την Ελληνική Εταιρεία Ενεργειακής Οικονομίας (HAEE) και το insider.gr.

Αναλυτικότερα, ο κ. Καραμανλής γνωστοποίησε πως τις επόμενες ημέρες θα είναι στον «αέρα», μία νέα εφαρμογή, ένα app για τα κινητά τηλέφωνα όπου ο κάθε χρήστης ηλεκτρονικού αυτοκινήτου θα βλέπει πού υπάρχουν ελεύθερα σημεία φόρτισης.

Αυτή η πρωτοβουλία γίνεται σε συνεργασία του υπ. Μεταφορών με το υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης και αποτελεί ακόμη ένα βήμα που θα διευκολύνει σε μεγάλο βαθμό τους κατόχους ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

«Όλα αυτά τα βήματα, δεν είναι απλά φιλόδοξοι στόχοι αλλά γίνονται πράξη και διευκολύνεται ακόμη περισσότερο η επέκταση της ηλεκτροκίνησης, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχει ένα ολόκληρο οικοσύστημα πίσω από αυτό που λέμε electromobility και πρέπει αυτό το οικοσύστημα να το προωθήσουμε» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Καραμανλής.

Δείτε live το συνέδριο

- Advertisement -

Τελευταία άρθρα